Pretraga

Radni doručak

RADNI DORUČAK
Datum: 4. jun 2015. godine
Mesto održavanja: Falkensteiner Hotel Beograd

Advokatska kancelarija Cvetković, Skoko & Jovičić održala je Radni doručak u hotelu Falkensteiner u četvrtak, 4. juna 2015. godine, u saradnji sa Francusko-srpskom privrednom komorom čiji je član advokat Goran Cvetković. Tema Radnog doručka bile su izmene i dopune Zakona o planiranju i izgradnji.

U tri segmenta koje su predstavili partneri Goran Cvetković, Mina Skoko i Jelena Jovičić, prisutni su imali priliku da se bolje upoznaju sa novinama koje donose izmene ovog zakona.

BRK_4636Neke od obrađenih tema bile su ciljevi promena i očekivani rezultati, uvođenje objedinjene procedure i odgovornosti državnih organa i javnih preduzeća za postupanje u propisanim rokovima u cilju efikasnijeg izdavanja dozvola za izgradnju objekata i rasterećenja investitora u pogledu administrativnih obaveza, izmene u oblasti urbanističkog planiranja sa ciljem da urbanistički planovi podstiču izgradnju umesto da je opstruiraju, pravni režim građevinskog zemljišta, uvođenje doprinosa umesto naknade za uređivanje građevinskog zemljišta, izmene u vezi sa tehničkom dokumentacijom, građevinskom i upotrebnom dozvolom.

BRK_4777Izmene zakona imaju za cilj da ukinu veliki broj procedura i taksi za dobijanje građevinske dozvole, zatim unaprede privredi ambijent kako bi se privukao što veći broj investitora, poveća ukupni privredni rast i ubrzaju mnoge investicije i reforme, kao i poveća učešće građevinarstva u BDP-u sa sadašnjih 4% na 7% u 2017.

Zahvaljujemo se Francusko-srpskoj privrednoj komori i hotelu Falkensteiner na odličnoj saradnji i organizaciji događaja.