New measures in force nationwide as of 17 July

Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook

Nakon jučerašnje sednice Kriznog štaba, donete su nove mere koje stupaju na snagu u petak, 17. jula 2020. godine i koje će važiti za celu teritoriju Republike Srbije, bez obzira na to da li je u određenoj opštini ili gradu proglašena vanredna situacija.

Napominjemo da još uvek nije objavljena formalna odluka, već se ovo obaveštenje zasniva na saopštenju Vlade Republike Srbije.

Mere podrazumevaju:
1. zabranu okupljanja na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru za više od 10 ljudi. Za vreme boravka na javnim mestima, između okupljenih mora postojati distanca od najmanje 1,5 m, odnosno na svaka 4 m2 može biti prisutno jedno lice;
2. proširenje mere obaveznog nošenja zaštitnih maski u zatvorenom prostoru koja je već na snazi u Beogradu, na teritoriju cele Republike Srbije, bez izuzetka;
3. obavezno nošenje zaštitnih maski i na otvorenom, i to na mestima u kojima nije moguće držati fizičko rastojanje od 1,5 m, poput redova ispred prodavnica, apoteka, autobuskih i voznih stajališta i slično. Na svim ostalim javnim mestima na otvorenom prostoru preporučuje se nošenje zaštitnih maski.

Obaveštenje – Notice 16.07.2020